MENI
28.10.2015.

Штампан нови број „Парламента“, билтена Парламентарне скупштине БиХ


Нови број „Парламента“, билтена Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) за период од јула до септембра ове године, на насловној страни истиче сусрет чланова колегијума оба дома ПСБиХ са предсједником Европског парламента Martinom Schulzom, на коме је још једном потврђена јасна европска перспектива наше земље.

„Парламент“ доноси и опширне извјештаје о разговору чланова колегија оба дома ПСБиХ са предсједницом Представничког дома Парламента Италије Laurom Boldrini, током којег је, између осталог, било ријечи о нацрту Протокола сарадње парламената БиХ и Италије, као и о разговору чланова колегијума оба дома ПСБиХ са извјестиоцима Савјета Европе о обавезама наше земље као чланице те међународне организације.

Билтен ПСБиХ пише и о сједници Одбора за поштовање обавеза и дужности држава чланица Савјета Европе (Одбор за мониторинг), која је, у оквиру шестомјесечног предсједавања наше земље Одбором министара Савјета Европе, одржана 3. и 4. септембра у Сарајеву. У тексту се наводи да је чланове Одбора за мониторинг поздравио и добродошлицу им пожелио замјеник предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ и потпредсједник Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ) Младен Босић, који је истакао да Босна и Херцеговина, као домаћин сједнице Одбора за мониторинг ПССЕ, шаље грађанима поруку да је дио Европе.
Извјештава се и о раду 4. свјетске конференције предсједника парламената земаља чланица Интерпарламентарне уније, која је почетком септембра одржана у Њујорку и на којој је ПСБиХ представљао замјеник предсједавајућег Дома народа ПСБиХ Огњен Тадић.

„Парламент“ доноси и опширан преглед законодавних активности оба дома ПСБиХ, који су од јула до изласка билтена ПСБиХ одржали по три сједнице. Објављен је преглед садржаја рада свих парламентарних комисија у поменутом периоду.

У билтену ПСБиХ можете прочитати и извјештај о посјети делегације Секретаријата ПСБиХ Секретаријату Хрватског сабора. Током посјете, чланови наше делегације, коју је предводила секретарка Заједничке службе Секретаријата ПСБиХ Аида Користовић, размијењена су искуства у вези са улогом парламентарних службеника у процесу европских интеграција, посебно у свјетлу провођења Споразума о стабилизацији и придруживању БиХ и ЕУ. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу