MENI
28.10.2015.

Tiskan novi broj „Parlamenta“, biltena Parlamentarne skupštine BiH


Novi broj „Parlamenta“, biltena Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za razdoblje od srpnja do rujna ove godine, na naslovnoj strani ističe susret članova kolegija obaju domova PSBiH sa predsjednikom Europskog parlamenta Martinom Schulzom, na kome je još jednom potvrđena jasna europska perspektiva naše zemlje.

„Parlament“ donosi i opširna izvješća o razgovoru članova kolegija obaju domova PSBiH sa predsjednicom Zastupničkog doma Parlamenta Italije Laurom Boldrini, tijekom kojeg je, između ostalog, bilo riječi o nacrtu Protokola suradnje parlamenata BiH i Italije, kao i o razgovoru članova kolegija obaju domova PSBiH sa izvjestiteljima Vijeća Europe o obvezama naše zemlje kao članice te međunarodne organizacije.

Bilten PSBiH piše i o sjednici Odbora za poštivanje obveza i dužnosti država članica Vijeća Europe (Odbor za monitoring), koja je, u okviru šestomjesečnog predsjedavanja naše zemlje Odborom ministara Vijeća Europe, održana 3. i 4. rujna u Sarajevu. U tekstu se navodi da je članove Odbora za monitoring pozdravio i dobrodošlicu im poželio zamjenik predsjedateljice Zastupničkog doma PSBiH i potpredsjednik Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PSVE) Mladen Bosić, koji je istaknuo da Bosna i Hercegovina, kao domaćin sjednice Odbora za monitoring PSVE, šalje građanima poruku da je dio Europe.

Izvještava se i o radu 4. svjetske konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica Interparlamentarne unije, koja je početkom rujna održana u Njujorku i na kojoj je PSBiH predstavljao zamjenik predsjedatelja Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić.

„Parlament“ donosi i opširan pregled zakonodavnih aktivnosti obaju domova PSBiH, koji su od srpnja do izlaska biltena PSBiH održali po tri sjednice. Objavljen je pregled sadržaja rada svih parlamentarnih povjerenstava u pomenutom razdoblju.

U biltenu PSBiH možete pročitati i izvješće o posjetu izaslanstva Tajništva PSBiH Tajništvu Hrvatskog sabora. Tijekom posjeta, članovi našeg izaslanstva, koju je predvodila tajnica Zajedničke službe Tajništva PSBiH Aida Koristović, razmijenjena su iskustva u svezi sa ulogom parlamentarnih službenika u procesu europskih integracija, posebno u svjetlu provođenja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH i EU. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću