MENI
10.7.2015.

Održana 4. sjednica Zajedničkog povjerenstva za europske integracije


Članovi Zajedničkog povjerenstva za europske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine upoznali su se na 4. sjednici sa procesom pripreme Europske agende za Bosnu i Hercegovinu.

Izvješće o procesu pripreme ovog dokumenta podnio je predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, nakon čega je usvojen zaključak prema kojem se Kolegij Zajedničkog povjerenstva zadužuje da najkasnije do kraja ovog mjeseca zakaže sjednicu Zajedničkog povjerenstva za evropske integracije na kojoj bi se razmotrio proces izrade Europske agende za Bosnu i Hercegovinu, kao i mehanizma koordinacije.

Članovi Povjerenstva razmotrili su i model za uspostavljanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Europskog parlamenta. Nakon rasprave o ovom pitanju, predloženo je da svi članovi Zajedničkog povjerenstva za europske integracije budu ujedno i članovi Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje. Ovakav prijedlog modela za uspostavljanje Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje biće upućen Zajedničkom kolegiju obaju domova Parlamentarne skupštine BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću