MENI
13.7.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović razgovarao sa delegacijom Savjetodavnog vijeća i ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije


Predsjedavajući Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za Bosnu i Hercegovinu u Savjetodavnom vijeću (Mejlis AshShura) Kraljevine Saudijske Arabije dr. Abdullaha bin Hamouda Al Harbija i člana Savjetodavnog vijeća dr. Abdulrahmana bin Nassera AlAtawija i zahvalio im se što su predstavljali Kraljevinu Saudijsku Arabiju na obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici.

U razgovoru, u kojem je učestvovao i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u našoj zemlji Hani Abdullah Mominah, bilo je riječi o unapređenju dobrih bilateralnih odnosa dvije države. Ukazano je na potrebu uklanjanja administrativnih barijera za investitore i najavljena realizacija novih projekata iz Saudijske Arabije.

Također je ukazano i na potrebu potpisivanja već finaliziranih ugovora dvije prijateljske zemlje u pogledu izbjegavanja dvostrukog oporezivanja, u oblasti obrazovanja, kao i u vezi sa razmjenom iskustava na političkom planu.

S tim u vezi, naglašena je spremnost da se aktivira parlamentarna saradnja kroz grupe prijateljstva, kao i putem razmjena posjeta na najvišem nivou. S tim u vezi, gospodin Džaferović pozvao je predsjednika Savjetodavnog vijeća Kraljevine Saudijske Arabije da posjeti našu zemlju. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću