MENI
13.7.2015

Članovi Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za Afriku i zemlje Bliskog istoka razgovarali sa delegacijom Savjetodavnog vijeća Kraljevine Saudijske Arabije


Predsjedavajuća Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) za Afriku i zemlje Bliskog istoka Ljilja Zovko i član Grupe prijateljstva Safet Softić razgovarali su danas sa predsjedavajućim Grupe prijateljstva za BiH u Savjetodavnom vijeću (Mejlis AshShura) Kraljevine Saudijske Arabije dr. Abdullahom bin Hamoudaom Al Harbijem i članom Savjetodavnog vijeća dr. Abdulrahmanom bin Nasserom Al Atawijem.

Tokom razgovora, istaknuta je dosadašnja dobra saradnja između dvije zemlje, ali i naglašena spremnost da se kroz grupa prijateljstva ta saradnja podigne na još veći nivo.
Kako su sagovornici istaknuli, posebno je važno da se potpišu sporazumi između BiH i Saudijske Arabije u oblasti obrazovanja, u pogledu izbjegavanja dvostrukog oporezivanja, u razmjeni političkih iskustava, kao i u oblasti borbe protiv terorizma.

Delegacija Savjetodavnog vijeća iskazalo je spremnost Saudijske Arabije za dodatna ulaganja u BiH, posebno na polju ekonomije, poljoprivrede, industrije i turizma.
Predsjedavajuća Grupe priajteljstva za Afriku i zemlje Bliskog istoka Ljilja Zovko i član Grupe prijateljstva Safet Softić pozvali su delegaciju Savjetodavnog vijeća da posjete BiH.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullah Mominah. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću