MENI
14.7.2015

Održana 15. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 15. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) odlučeno je da sa dnevnog reda sjednice, dok se ne steknu poslovnički uvjeti za razmatranje, skine inicijativa poslanika Denisa Bećirovića, kojom se, u roku od 30 dana od dana usvajanja inicijative, traži uvrštavanje u dnevni red sjednice Predstavničkog PSBiH tačke koja glasi: „Razmatranje Izvještaja Vijeća ministara BiH o posebnim paralelnim odnosima bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i Republike Srbije, s posebnim osvrtom na poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH“.

Odlučeno je da sekretar Ustavnopravne komisije Igor Bajić bude predstavnik Komisije u ekspertnoj grupi koja će se fokusirati na izradi preporuka koje bi mogle pomoći u prevladavanju izazova vezanih za provođenje odluka ustavnih sudova i u jačanju međuinstitucionalne saradnje u tom procesu.

Primljena je k znanju Informacija o zahtjevu za izjašnjavanje upućenom Parlamentu Federacije BiH u vezi sa izmjenama izbornog zakonodavstva BiH, kao i Dopis Koalicije „Pod lupom“. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću