MENI
16.7.2015

Predsjedavajući Predstavničkog doma Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić razgovarali sa ministrom vanjskih poslova Grčke


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Ognjen Tadić razgovarali su danas u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Grčke Nikosom Kotziasom o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Konstatirajući da su politički odnosi Bosne i Hercegovine i Grčke na izuzetno visokom nivou, sagovornici su se složili da bi takve odnose trebalo da prati i bolja saradnja na ekonomskom planu.

S tim u vezi, predstavnici dvije države preduzeće u narednom periodu, kako je rečeno, niz koraka koji će ojačati ekonomsku saradnju, posebno u oblasti izgradnje putne i željezničke infrastrukture, odnosno evropskih koridora čiji dijelovi prolaze i kroz našu zemlju, kao i u oblasti energetike.

Tokom sastanka rečeno je da će Grčka, uprkos krizi kroz koju prolazi, nastaviti da pruža punu političku podršku, kao i ekspertsku i tehničku pomoć Bosni i Hercegovini na putu naše države ka Evropskoj uniji. Naglašeno je da Zapadni Balkan, bez obzira na sve probleme s kojima se ovaj region suočava, u bliskoj budućnosti mora postati dio evropske zajednice država i naroda.

Rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH zahvalilo se ministru vanjskih poslova Grčke na prijateljskom odnosu i podršci i uputilo poziv predsjednici Parlamenta Grčke da posjeti našu državu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću