MENI
21.7.2015.

Одржана 8. сједница Заједничке комисије за људска права



На 8. сједници Заједничке комисије за људска права Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) усвојен је и упућен у даљу парламентарну процедуру Извјештај са тематске Конференције о теми „Остваривање и заштита људских права и слобода кроз законодавни оквир, тренутно стање и планови институција БиХ у области људских права“, која је 22. и 23. јуна ове године одржана у Бијељини. 

Примљен је к знању Извјештај о раду парламентарног војног повјереника БиХ за 2014. годину. 

Усвојен је Приједлог кодекса понашања посланика и делегата у ПСБиХ. Такође, закључено је да се упути захтјев Заједничком колегијуму оба дома ПСБиХ да се Приједлог кодекса разматра у редовном законодавном поступку. 
 
У вези иницијативе Институције омбудсмана за људска права БиХ за доношење Закона о измјенама и допунама Закона о основама саобраћаја на путевима у БиХ, донесен је закључак како је потребно да Министарство комуникација и транспорта БиХ, у року од 30 дана, донесе Правилник о начину и поступку обиљежавања возила подешеног да њиме управља лице са оштећеним екстремитетима, битним за управљање возилом и возила у којима се за вријеме превожења налази лице са степеном инвалидитета 100%, те да о томе обавијести Заједничка комисија. (крај)  

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу