MENI
21.7.2015

Održana 8. sjednica Nezavisnog odbora



Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrao je na 8. sjednici informaciju o aktivnostima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u svjetlu aktuelnih sigurnosnih događaja u BiH, posebno u vezi sa napadom na predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića na komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula 2015. godine.

Nakon što je saslušan izvještaj direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Nezavisni odbor zaključio je da će nastaviti postupak utvrđivanja činjenica, a nakon što Nezavisnom odboru bude dostavljen pismeni izvještaj Direkcije u vezi s događajima u Potočarima.

Nezavisni odbor danas je razmatrao i inicijativu ministra sigurnosti BiH za smjenu direktora Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA). Nezavisni odbor nije donio konačnu odluku o navedenoj inicijativi. S tim u vezi, predsjedavajući Nezavisnog odbora, koristeći poslovnička ovlaštenja, zatražit će da se Odboru, u roku od 7 dana, dostavi izvještaj o radu SIPA za prošlu godinu, nakon čega će Odbor u razumnom roku ponovo razmotriti inicijativu ministra sigurnosti BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću