MENI
11.1.2011

Na radno - konsultativnom sastanku predstavnika političkih stranaka zastupljenih u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dogovoren nastavak razgovora

Predstavnici političkih stranaka zastupljenih u Parlamentarnoj skupštini BiH zaključili su na današnjem radno-konsultativnom sastanku da još uvijek ne postoje nužni uslovi za nastavak konstituirajuće sjednice Predstavničkog doma.

Istovremeno, saglasili su se da je neophodno nastaviti proces komunikacije s ciljlem traženja rješenja a kao konkretan potez dogovoren o je da se do ponedjeljka 17. januara održi sastanak lidera  parlamentarnih političkih stranaka na kojem će se govoriti o principima konstituiranja vlasti i parlamentarne većine u Predstavničkom domu. Održavanje sastanka koordinirat će Stručna služba Predstavničkog doma i privremeni predsjedavajući Adnan Bašić a predviđeno je da lideri stranaka koji eventualno ne budu u mogućnosti da mu prisustvuju delegiraju ovlaštene predstavnike koji punopravno mogu učestvovati u odlučivanju.
Istovremeno, učesnici sastanka naglasili su da podupiru sve druge eventualne međusobne sastanke i dogovore koji mogu doprinijeti deblokadi procesa uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću