MENI
23.7.2015

Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije razgovarao sa predstavnicima entitetskih parlamentarnih odbora za evropske integracije



Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Lovrinović razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima odbora za evropske integracije entitetskih parlamenata i Skupštine Brčko distrikta. 

Predsjedavajući Lovrinović upoznao je prisutne sa dosadašnjim aktivnostima Zajedničke komisije za evropske integracije, naročito u pogledu realizacije procesa formiranja Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i Evropskog parlamenta.

Predstavnici entitetskih parlamentarnih komisija za evropske integracije i Skupštine Brčko distrikta, koje su na današnjem sastanku činili predsjednik Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske Branislav Borenović, predsjedavajući Komisije za evropske integracije Skupštine Brčko Distrikta Srđan Blažić, te sekretar Komisije za evropske integracije Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Sead Dizdarević i savjetnica predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Elvira Habota, naglasili su važnost postojanja ovakvog parlamentarnog odbora, ujedno izražavajući želju da prate njegove aktivnosti i da, u svojstvu gostiju, prisustvuju njegovim sjednicama u budućem periodu.

Razgovarano je i o uspostavljanju modela međusobne saradnje navedenih parlamentarnih komisija i odbora za evropske integracije, a bilo je i riječi o načinima budućeg komuniciranja između ovih tijela. S tim u vezi, diskutirano je i o reaktiviranju Foruma za evropske integracije BiH, prilikom čega je istaknuta i spremnost za organiziranje javnih debata i okruglih stolova na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine o pitanjima primjene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između naše zemlje i EU. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću