MENI
27.5.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović uputio pismo predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine OSCE-a, Petrosu Eftimiu


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je danas pismo predsjedavajućem Parlamentarne skupštine OSCE-a, Petrosu Eftimiu. Pismo prenosimo u cjelini:

"Poštovani gospodine predsjedniče,
Posebna mi je čast i zadovoljstvo informisati Vas da je u petak, 20. maja 2011. godine konstituisan Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Duboko sam uvjeren da će ovaj korak predstavljati pozitivan poticaj nastavku formiranju vlasti na državnom nivou čime će Bosna i Hercegovina nastaviti put ka Evropskoj uniji i ispunjavanju uslova za pridruživanje evropskoj porodici naroda.
Cijeneći vaš angažman i interes za stanje u Bosni i Hercegovini, želim izraziti nadu da ćete razumjeti razloge kašnjenja u konstituisanju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i imenovanju delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi.
Želim Vas uvjeriti da je članstvo u PS OSCE za nas od posebnog značaja i jedan od priorita te da ćemo uložiti napore kako bi proces imenovanja nove delegacije bio okončan što je prije moguće. Nadamo se aktivnom učešću parlamentaraca iz BiH na predstojećem Godišnjem zasjedanju u julu mjesecu u Beogradu i njihov doprinos snažnijem angažmanu Parlamentarne skupštine BiH u ovoj međunarodnoj organizaciji.
Radujući se budućoj uspješnoj saradnji, upućujem Vam, gospodine predsjedniče izraze mog dubokog poštovanja." (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću