MENI
29.7.2015.

Održana 9. sjednica Povjerenstvo za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze

Povjerenstvo za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na 9. sjednici dalo je saglasnost za ratificiranje Sporazuma o zajmu (Zajam za razvojnu politiku poslovnog ambijenta) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Data je suglasnost i za ratificiranje Dopune broj 2 Sporazuma između BiH i Europske komisije o financiranju koje se odnosi na horizontalni program o nuklearnoj sigurnosti i zaštiti od zračenja u okviru Instrumenta za pretpristupnu pomoć za 2011. godinu.
Povjerenstvo je usvojilo Izvješće o radu i poslovanju BHRT-a za 2014. godinu, kao i Izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvješća BHRT-a za 2014. godinu. Istodobno, k znanju je primljen Financijski plan BHRT-a i planovi programa za 2015. godinu. 

Članovi Povjerenstva podržali su i prema Domu uputili Prijedlog odluke o usvajanju Okvirne prometne politike Bosne i Hercegovine za razdoblje od 2015. do 2030. godine. U svezi s ovim Prijedlogom odluke usvojen je i zaključak da Vijeće ministara BiH, prilikom donošenja Prometne strategije i Akcionog plana, obavi sveobuhvatnu i otvorenu javnu raspravu, kao i da, prilikom realizacije Prometne strategije i Akcionog plana, obavlja stalne koordinacije s nižim razinama vlasti. 

Povjerenstvo nije podržalo Izvješće iz oblasti poljoprivrede, ishrane i ruralnog razvoja za Bosnu i Hercegovinu za 2014. godinu.
K znanju je primljeno Izvješće o međunarodnim aktivnostima povjerenstava i izaslanstava Parlamentarne skupštine BiH, koji se odnosi na sudjelovanje našeg izaslanstva na trećem dijelu redovitog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Strazburu od 22. do 26. lipnja ove godine. 
 
Povjerenstvo je k znanju primilo i Zabilješku sa sastanka članova Povjerenstva za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda sa novoimenovanim veleposlanicima Bosne i Hercegovine, koji je održan 14. srpnja 2015. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću