MENI
9.6.2011.

Одржане конституирајуће сједнице и изабрана руководства комисија Представничког дома ПС БиХ


На данас одржаним конституирајућим сједницама комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, које је до избора руководстава, водио предсједавајући Представничког дома ПСБиХ, др. Денис Бећировић, изабрани су предсједавајући, као и први и други замјеници предсједавајућих комисија.
За предсједавајућег Уставноправне комисије је изабран Шефик Џаферовић, првог замјеника предсједавајућег Мато Фрањичевић и другог замјеника Александра Пандуревић, док је за предсједавајућег Комисије за спољне послове изабран Мирза Кушљугић, првог замјеника предсједавајућег Младен Босић и другог замјеника Мирсад Ђугум.
За предсједавајућег Комисије за спољну трговину и царине је изабран Борислав Бојић, првог замјеника предсједавајућег Шемсудин Мехмедовић, док је мјесто другог замјеника остало упражњено. Мјесто ће бити попуњено када на посланичко мјесто Драгана Човића који је преузео функцију у Дому народа ПСБиХ буде именован други посланик из ХДЗ-а који ће по аутоматизму преузети и позицију другог замјеника предсједавајућег Комисије за спољну трговину и царине.
За предсједавајућег Комисије за финансије и буџет је изабран Емир Кабил, првог замјеника предсједавајућег Душанка Мајкић и другог замјеника Данијела Мартиновић, док је за предсједавајућег Комисије за саобраћај и комуникације изабран Петар Кунић, првог замјеника предсједавајућег Мирза Кушљугић и другог замјеника Божо Љубић.
За предсједавајућег Комисије за остваривање равноправности полова је изабран Нико Лозанчић, првог замјеника предсједавајућег Исмета Дервоз и другог замјеника Милица Марковић, док је за предсједавајућег Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ изабран Божо Љубић, првог замјеника предсједавајућег Драго Калабић и другог замјеника Саша Магазиновић. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу