MENI
15.6.2011

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH, dr. Denis Bećirović uputio pismo generalnom sekretaru Parlamentarne skupštine Mediterana, Sergiou Piazzi


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović uputio je pismo generalnom sekretaru Parlamentarne skupštine Mediterana, dr Sergiou Piazzi u kojem ga obavještava da su stvoreni preduslovi za nastavak učešća predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u radu PAM-a i njenih radnih tijela.

Pismo prenosimo u cjelini:

Poštovani gospodine Piazzi,
Zadovoljstvo mi je da Vas informišem da je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imenovao članove Delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana. Na taj način su stvoreni preduslovi za nastavak učešća predstavnika Parlamentarne skupštine BiH u radu PAM-a i njenih radnih tijela. Očekujemo da će i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH vrlo brzo imenovati ostatak članova Delegacije.
I ovom prilikom želim Vas uvjereti da će parlamentarci Bosne i Hercegovine, svojim aktivnim sudjelovanjem u radu PAM-a, dati puni doprinos realizaciji temeljnih principa Parlamentarne skupštine Mediterana, uspostavljanju saradnje, dijaloga i boljeg razumijevanja mediteranskih zemalja. Aktivnim učešćem i razmjenom iskustva sa parlamentarcima zemalja članica PAM-a, mogu značajno doprinijeti u rješavanju prepreka koje stoje na putu demokratske konsolidacije bh. društva. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću