MENI
16.6.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 2. sjednici Ustavnopravne komsije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za četiri prijedloga zakona i sedam prijedoga izmjena i dopuna zakona.
Za sedam prijedloga izmjena i dopuna zakona, utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH, kao i načela. Također, u vezi Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti ličnih podataka, odlučeno je održavanja javne rasprave.
Zbog neprisustva predlagača, Komisija je odlučila ne raspravljati o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH za jedan prijedlog izmjena i dopuna zakona, a o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemima BiH i načelima, ne raspravljati o jedom prijedlogu zakona i tri prijedloga izmjena i dopuna zakona.

PRILOG:
Usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, predlagač Predsjedništvo BiH, Prijedlog zakona o vinu Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mineralnim gnojivima, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na nivou BiH, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o carinskoj politici Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o postupku prisilne naplate indirektnih poreza, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o sprečavanju dopinga u sportu u BiH, Prijedlog zakona o putnim ispravama Bosne i Hercegovine, predlagač Vijeće ministara BiH.
Usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i načela za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrabi i zaštiti naziva Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih osoba koje osnivaju institucije BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u Bosni i Hercegovini i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Bosni i Hercegovini, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti ličnih podataka, predlagač Vijeće ministara BiH.
Zbog neprisustva predlagača, Komisija je odlučila da ne raspravalja o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za promociju inostranih ulaganja u Bosni i Hercegovini, a o usklađenosti s Ustavom i pravnim sistemom BiH i načelima za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prebivalištu i boravištu državljana Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine i Prijedlog zakona o neradnim danima. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću