MENI
24.8.2015

Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Milica Marković u posjeti Azerbejdžanu


Članica Stalne delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) Milica Marković otputovala je u višednevnu posjetu Azerbejdžanu, gdje će, u svojstvu izvjestiteljke PSVE, prikupljati činjenice za izradu izvještaja o temi „Stanovnici u pograničnim regijama Azerbejdžana kojima je namjerno prekinuto snabdijevanje vodom“.

Tokom posjete, koja će trajati od 24. do 28. augusta, a koju je u junu ove godine odobrio Komitet za socijalna pitanja, zdravstvo i održivi razvoj PSVE, gospođa Marković razgovarat će sa ministrom vanjskih poslova Azerbejdžana, kao i sa ministrima poljoprivrede i ekologije u Vladi te zemlje.

Planom posjete predviđeni su i susreti sa članovima delegacije Azerbejdžana u PSVE, predstavnicima azerbejdžanske Državne agencije za vodne resurse, predstavnicima Svjetske banke, kao i predstavnicima civilnog društva zemlje domaćina.

Gospođa Marković posjetit će i distrikte Aghdam, Aghjabadi, Barda, Goranboy, Tartar i Yevlakh, gdje će o problemima koje tretira tema izvještaja razgovarati s predstavnicima lokalnih vlasti. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću