MENI
4.7.2011

Čestitka predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH, dr. Denisa Bećirovića predsjedniku Kongresa SAD-a


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović, povodom Dana nezavisnosti SAD-a, uputio je čestitku predsjedniku Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, Johnu Boehneru.

Čestitku prenosimo u cjelini:

Poštovani gospodine Boehner,
Koristim priliku da Vam, u ime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, uputim iskrene čestitke povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država. Sa zadovoljstvom možemo konstatirati da iskra upaljena 4. jula 1776. godine i danas služi kao svjetionik i simbol demokratije širom svijeta.
Dozvolite mi da Vam, još jednom, prenesem iskrenu zahvalnost građana Bosne i Hercegovine za izuzetni angažman Sjedinjenih Američkih Država u uspostavljanju mira i demokratskih procesa u Bosni i Hercegovini. Spremnost Vaše zemlje da u najtežim trenucima podrži građane Bosne i Hercegovine u borbi za prava na život i slobodu široko je prepoznata i predstavlja temelj toplih, prijateljskih osjećanja prema Vašoj zemlji i građanima Sjedinjenim Američkim Državama.
Duboko uvjereni da će se odnosi između naših zemalja nastaviti razvijati na obostrano zadovoljstvo i na svim nivoima, koristim priliku da Vam još jednom uputim izraze najiskrenijeg poštovanja.(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću