MENI
5.7.2011

Delegacija PS BiH na 20. godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine OSCE-a u Beogradu


Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PS OSCE), Mirza Kušljugić i Lazar Prodanović, učestvovat će na 20. godišnjem zasjedanju PS OSCE-a koje se održava u Beogradu od 6. do 10. jula 2011.g. Očekuje se da će na ovoj konferenciji čija je tema "Jačanje djelotvornosti i efikasnosti OSCE-a - novi početak poslije samita u Astani“ okupiti više od 250 parlamentaraca iz 50 zemalja svijeta.
Planirano je da se tokom skupa održe sastanci Odbora za politička pitanja i sigurnost, Odbora za ekonomska pitanja, nauku, tehnologiju i životnu sredinu i Odbora za demokratiju, ljudska prava i humanitarna pitanja.
Inače, učesnici skupa će glasati o više od 25 rezolucija koje se odnose na političku tranziciju u Sredozemlju, sigurnost u oblasti kompjuterske tehnologije, borbu protiv međunarodnog organizovanog kriminala, trgovinu ljudima, sigurnost hrane, planiranje za slučajeve katastrofa, nuklearnu energiju i druga pitanja. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću