MENI
6.7.2011

Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na danas održanoj 4. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je, uz jedan usvojeni amandman, podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pečatu Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Podržani su Prijedlog zakona o dopuni Zakona o upotrebi i zaštiti naziva BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih lica koje osnivaju institucije BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji pravnih lica koje osnivaju institucije BiH su usvojena tri amandmana.
Podržani su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Uz usvojene amandmane je podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o udruženjima i fondacijama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.
Usvojen je zaključak da je primljena je k' znanju Informacija o radu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine za 2010., čiji je podnosilac Tužilaštvo BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću