MENI
25.8.2015

Održana 16. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 16. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je i upućen u dalju parlamentarnu proceduru Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije PSBiH za 2014. godinu.

Nije podržana inicijativa poslanika Denisa Bećirovića, kojom se, u roku od 30 dana od usvajanja inicijative, traži uvrštavanje u dnevni red sjednice Predstavničkog doma PSBiH tačke „Razmatranje Izvještaja Vijeća ministara BiH o posebnim paralelnim odnosima bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska i Republike Srbije, s posebnim osvrtom na poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države BiH“.

Usvojeni su mišljenje i prijedlozi za Zajednički kolegij oba doma PSBiH u vezi sa autentičnim tumačenjem i imunitetom poslanika i delegata PSBiH.

Zbog nepristutnosti podnosilaca Izvještaja, s dnevnog reda sjednice Ustavnopravne komisije skinuto je razmatranje Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću