MENI
11.7.2011.

Чланови Независног одбора разговарали са директором Граничне полиције БиХ, Винком Думанчићем


Чланови Независног одбора Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, Виктор Дадић, Зијад Кадић и Љубомир Куравица разговарали су данас са директором Граничне полиције БиХ, Винком Думанчићем о актуелном стању и плановима за будући рад Граничне полиције БиХ.
Господин Думанчић је истакао током разговора, како је потребно у што краћем року донијети нови Правилник о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста Граничне полиције БиХ, што би резултирало новим запошљавањима с циљем повећања квалитете и ефикасности рада овог тијела. Тако је директор Граничне полиције БиХ апелирао да Независни одбор ПСБиХ учини све што је у његовој могућности како би правилник што скорије био донесен, подсјећајући да се овај акт дуже од годину дана налази у процедури у Савјету министара БиХ. Такођер, упознао је чланове да се у наредне три године планира изградња три нова теренска уреда Граничне полиције БиХ, али реализација још није почела јер се чека усвајање Буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2011. годину.
Чланови Независног одбора су поручили директору како ће учинити све што је у њиховој моћи како би се планиране активности Граничне полиције БиХ у наредном периоду реализовале, уз нагласак да ће и кроз извјештаје о раду Одбора, упознати Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине о активностима Граничне полиције БиХ. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу