MENI
26.8.2015.

Одржана 6. сједница Заједничке комисије за европске интеграције


Заједничка комисија за европске интеграције Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) на 6. сједници, у оквиру расправе о пословничким могућностима рада и дјеловања ове Комисије, затражила је од Заједничког колегијума оба дома ПСБиХ да у најкраћем року, а у складу са Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних мјеста у Секретаријату ПСБиХ, појача рад Секретаријата Заједничке комисије за европске интеграције са најмање једним стручним лицем.

Након расправе о истој теми, Заједничка комисија подржала је предложене модалитете за организацију и рад Форума за провођење Споразума о стабилизацији и придруживању између БиХ и Европске уније, који је на снагу ступио 1. јуна ове године.

Заједничка комисија подржала је и организовање округлих столова о различитим темама из области европских интеграција. Након проведених припрема, ова активност Заједничке комисије биће започета у 2016. години.

Заједничка комисија није подржала посланичку иницијативу Сенада Шепића која гласи: „Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ задужује Колегијум дома да у припреми и утврђивању дневног реда свака три мјесеца утврди обавезну тачку дневног реда са називом – Информација о напретку у процесу испуњавања услова БиХ на европском путу“. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу