MENI
27.8.2015

Predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH primili novoimenovane ambasadore i generalne konzule BiH


Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Bariša Čolak primili su danas u Sarajevu novoimenovane ambasadore i generalne konzule BiH i poželjeli im uspjeh u predstavljanju naše države u zemljama u koje odlaze.

Tokom ovog sastanka razmijenjeni su stavovi i iskustva u vezi sa najvažnijim političkim i ekonomskim interesima naše zemlje.

Novoimenovani ambasadori i generalni konzuli izrazili su očekivanja da će, u ime BiH, biti dobri domaćini u ambasadama i konzulatima i da će svojim radom doprinijeti unapređenju odnosa naše zemlje sa državama u kojima će nas predstavljati.

Ovom sastanku, koji je organiziran u okviru pripremnog programa Ministarstva vansjkih poslova BiH, prisustvovali su novoimenovana ambasadorica BiH u Hrvatskoj Renata Paškalj, novoimenovana ambasadorica BiH u Italiji Željana Zovko, novoimenovani ambasador BiH u Kuvajtu Mehmed Halilović i novoimenovani generalni konzul BiH u Milanu (Italija) Igor Babić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću