MENI
7.9.2015

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Borjana Krišto razgovarala s ambasadorom Kraljevine Holandije u BiH


Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Sarajevu s ambasadorom Kraljevine Holandije u našoj zemlji Jurriaanom Kraakom o daljnjem toku evropskih integracija BiH i o unapređenju bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Ambasador Kraak pozdravio je pozitivne korake koje je Bosna i Hercegovina napravila usvajajući reformsku agendu, dokument koji, u skladu s novom evropskom inicijativom, u fokus stavlja ekonomsko – socijalne reforme.

Ističući da je Kraljevina Holandija u posljednje dvije decenije jedan od najvećih pojedinačnih donatora u Bosni i Hercegovini, ambasador Kraak rekao je da će njegova zemlja nastaviti pružati snažnu političku i ekonomsku podršku svim pozitivnim procesima na evropskom putu BiH.

Naglašavajući da je reforme potrebno napraviti zbog stabilnosti i boljeg života svih naroda i građana BiH, predsjedavajuća Krišto upozorila je na potrebu promjene Ustava BiH u pravcu uspostavljanja pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda, kao i na potrebu provođenja reformi izbornog zakonodavstva i pravosuđa u BiH, segmenata društva koji, kako je naglasila, predstavljaju kočnicu svim drugim reformama u našoj zemlji.

Predsjedavajuća Krišto zahvalila se ambasadoru na političkoj i ekonomskoj podršci njegove zemlje, te izrazila nadu da će bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Holandije biti još bolji u narednom periodu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću