MENI
9.9.2015.

Izaslanstvo Parlamentarne skupštine BiH u Tirani na Regionalnoj konferenciji o unapređenju otvorenosti parlamenata


Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Hazim Rančić, Nikola Lovrinović i Đorđo Krčmar sudjelovat će u radu Regionalne konferencije o unapređenju otvorenosti parlamenata, koja će, u okviru dijaloga Otvorenog vladinog partnerstva (Open Government Partnership – OGP) zemalja Zapadnog Balkana, biti održana 10. i 11. rujna ove godine u Tirani.
Tijekom prve regionalne konferencije u okviru OGP-a, koju organizira albanski Institut za demokraciju i medijaciju, u suradnji sa partnerskim organizacijama civilnog društva iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije, očekuje se sudjelovanje oko 200 parlamentaraca, te predstavnika vladinih i nevladinih organizacija iz svih zemalja Zapadnog Balkana.

Cilj konferencije jeste međusobno informiranje i razmjena iskustava o dobrim praksama otvorenog upravljanja državom, kao i iniciranje novih reformi koje će doprinijeti većoj transparentnosti i poboljšanju usluga institucija vlasti u odnosu na građane. Provođenje takvih reformi u svim državama regiona doprinijelo bi snažnijem ekonomskom rastu, smanjilo bi siromaštvo i korupciju, te vratilo povjerenje građana i javnosti u rad institucija vlasti.

OGP je međunarodna platforma u koju se od 2011. godine, kada je pokrenuta, uključuju države koje su spremne da provedu reforme izvršne vlasti s ciljem njene otvorenosti prema građanima. Bosna i Hercegovina se u rujnu 2014. godine pridružila skupini od 65 država članica OGP-a. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću