MENI
14.9.2015

Održana 17. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma


Na 17. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH za Prijedlog zakona o azilu, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Također je utvrđena usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu u BiH, čiji je predlagateljka poslanica Maja Gasal – Vražalica.

Komisija je u drugom čitanju podržala Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH. Na Prijedlog zakona nije bilo uloženih amandmana.
Primljen je k znanju Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

Nije podržana inicijativa poslanika Denisa Bećirovića kojom se traži od Vijeća ministara BiH da, najkasnije u roku od šest mjeseci od usvajanja ove inicijative, izradi i u parlamentarnu proceduru dostavi Prijedlog zakona o Vrhovnom sudu BiH.

Podržan je Prijedlog izmjena Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH, čiji je podnosilac Ured sekretara Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću