MENI
23.11.2011.

Dr. Denis Bećirović primio veleposlanika Rumunije: Rumunija podržava državnost i suverenitet Bosne i Hercegovine


Prvi susret rukovodstava parlamenata država Bosne i Hercegovine i Rumunjske na najvišoj razini sigurno bi dodatno ojačao odnose dvije prijateljske zemlje. Istovremeno sa jačanjem bilateralnih odnosa potrebno je intezivirati i suradnju parlamenata na multilateralnom planu istakao je predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović tijekom današnjeg susreta sa veleposlanikom Rumunjske u BiH Filipom Teodorescuom.

Razgovarajući o putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji i NATO-u predsjedatelj Bećirović je naglasio da, nažalost, u Republici Srpskoj još uvijek postoje destruktivne snage koji žele negirati tisućugodišnju državnost Bosne i Hercegovine. Upravo zbog toga, naglasio je dr. Bećirović, Bosni i Hercegovini je od izuzetne važnosti potpora svih međunarodnih faktora njenom suverenitetu, teritorijalnom integritetu i stabilnosti pa tako i Rumunjske.

Kako je rečeno, tijekom susreta, u okviru regionalnih inicijativa naša država ima pozitivna iskustva u suradnji sa Rumunjskom, kao stabilnim i pouzdnim partnerom.
Veleposlanik Rumunjske Filip Teodorescu istakao je da je Rumunjska partner Bosne i Hercegovine u procesu ispunjavanja uvjeta pristupanja EU i NATO-u, kao i da su parlamentarci Rumunjske raspoloženi da sa nama podijele svoja iskustva stečena na istom putu. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću