MENI
1.12.2011

Održana sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Na danas održanoj 8. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dato je pozitivno mišljenje o rang-listi kandidata za člana Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa Bosne i Hercegovine (UO BHRT) iz reda bošnjačkog naroda, koju je dostavilo Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije (RAK).
Mandat sadašnjem članu UO BHRT-a iz reda bošnjačkog naroda ističe 31.01.2012., zbog čega je Vijeće RAK-a nakon provedene procedure potvrdilo listu kandidata za člana Upravnog odbora BHRT-a iz reda bošnjačkog naroda, koju je Komisija za saobraćaj i komunikacije podržala i uputila u dalju parlamentarnu proceduru.

K' znanju je primljena Informacija Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije u vezi imenovanja članova Upravnog odbora Javnog radiotelevizijskog servisa BiH iz reda srpskog i hrvatskog naroda, i s tim u vezi je konstatirano da je RAK dužan provesti ranije usvojene zaključke oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Usvojen je zaključak da se Ministarstvu komunikacija i prometa BiH uputi Inicijativa za iznalaženje rješenja kojim bi se skratili rokovi za licenciranja vozača, vozila i registracije, kao i za pokretanje procedura za učlanjenje Bosne i Hercegovine u Podregistar motornih vozila.
Komisija je na današnjoj sjednici razmatrala i dopis kablovskih operatera u vezi rješavanja žalbi na rješenja Regulatorne agencije za komunikacije BiH. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću