MENI
16.9.2015

Održana 7. sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda


Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na svojoj 7. sjednici utvrdila je usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržala u prvoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Komisija je utvrdila i to da je Prijedlog zakona o azilu, čiji je predlagač, također, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.

Odgođeno je razmatranje Komisije o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o policijskim službenicima Bosne i Hercegovine, predlagača delegata u Domu naroda PSBiH Ognjena Tadića i Darka Babalja. S timu u vezi, Komisija je zadužila Kolegij Doma naroda PSBiH da ispuni uslove za razmatranje ovog Prijedloga zakona u skladu sa članom 95. stav (6) Poslovnika Doma naroda PSBiH.

Podržan je Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za 2014. godinu.

Komisija je razmatrala i dostavila Domu naroda PSBiH u dalju parlamentarnu proceduru Godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH.

K znanju su primljeni akt Udruženja sudija u Federaciji BiH: „Dostava zaključaka sa 14. savjetovanja iz krivičnopravne oblasti Neum 2015“, kao i Odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, broj: U - 25/14 od 09. jula 2015. godine. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću