MENI
21.9.2015

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH na seminaru u Parlamentarnoj skupštini NATO-a i sjedištu NATO-a u Briselu


Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH), koju predvodi predsjedavajući Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Sifet Podžić, učestvovat će 22. i 23. septembra 2015. godine u Briselu u radu Prilagođenog seminara za članove Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

U radu seminara, koji se održava u organizaciji i uz podršku Međunarodnog sekretarijata Parlamentarne skupštine NATO-a, učestvovat će i prvi zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Borislav Bojić, članovi Komisije Bariša Čolak, Hanka Vajzović, Mario Karamatić, Hazim Rančić, Ognjen Tadić i Darko Babalj, kao i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović.

Tokom seminara predviđeni su razgovori o ulozi Parlamentarne skupštine NATO-a i aktivnostima u regionu Zapadnog Balkana, kao i o NATO strukturi, procesima i trenutnoj političkoj agendi.

Sektor javne diplomatije NATO-a pripremio je niz prezentacija i interaktivnih sesija tokom kojih će se razgovarati o proširenju, statusu BiH u procesu priključenja NATO-u, o NATO operacijama, aktivnostima u regionu Jugoistočne Evrope, pomoći civilnom stanovništvu u vanrednim situacijama, te spremnosti za djelovanje u operacijama podrške miru.

Članovi naše delegacije posjetit će i Evropski parlament, gdje će razgovarati sa izvjestiocima za Bosnu i Hercegovinu, a predviđen je i susret sa osobljem Misije BiH pri NATO-u. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću