MENI
25.9.2015.

Посланик Саша Магазиновић на засједању Комитета за равноправност и недискриминацију Парламентарне скупштине Савјета Европе


Члан Комитета за равноправност и недискриминацију Парламентарне скупштине Савјета Европе (ПССЕ) Саша Магазиновић учествоваће на сједницама тог Комитета, који ће у Стразбуру радити у вријеме трајања редовног јесењег засједања ПССЕ, од 28. септембра до 02. октобра ове године.

Како је најављено, Комитет за равноправност и недисриминацију ПССЕ засиједаће у уторак, 29. септембра, када ће се члановима Комитета обратити извршна директорка организације „Жене за жене Афганистана“ Maniza Nadiri, кандидаткиња за награду „Vaclav Havel“ која ће бити додијељена током јесењег засједања ПССЕ. Истовремено, на сједници ће бити промовисане најбоље праксе у рјешавању проблема насиља над женама, а биће ријечи и о гарантовању једнаких права и заштити од насиља жена у оружаним снагама.

На сједници Комитета, заказаној за четвртак, 01. октобра, биће размотрене припреме за велику међународну конференцију на тему „Праћење примјене Истанбулске конвенције – нове синергије“, која ће, под окриљем Савјета Европе, бити одржана 20. октобра ове године у Сарајеву.

Иначе, ова конференција биће један од централних догађаја актуелног шестомјесечног предсједавања Босне и Херцеговине Комитетом министара Савјета Европе. (крај)

ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу