MENI
30.3.2012.

Članovi Međuparlamentarne skupine prijateljstva PSBiH za bilateralnu suradnju s parlamentarnim tijelima afričkih zemalja i zemalja Bliskog istoka razgovarali sa veleposlanikom Izraela u BiH

 
Drugi zamjenik predsjedatelja Međuparlamentarne skupine prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za bilateralnu suradnju s parlamentarnim tijelima afričkih zemalja i zemalja Bliskog istoka, Lazar Prodanović i članovi, Ismeta Dervoz i Nermina Zaimović-Uzunović razgovarali su sa veleposlanikom Izraela u BiH, Davidom Cohenom.

Tijekom razgovora, istaknuta je važnost i uloga međuparlamentarnih skupina prijateljstava, s posebnim naglaskom na njihov značaj u uspostavljaju još boljih odnosa između Bosne i Hercegovine i Izralea. Kako je naglašeno, ovakva vrsta parlamentarne diplomacije može biti od velike koristi za suradnju u oblasti gospodarstva, kulture, sporta, kao i drugim oblastima.

Veleposlanik Cohen je podsjetio da parlament Izraela nema formiranu skupinu prijateljstva sa BiH kao i da, još uvijek, nije otvoreno veleposlanstvo Izraela u BiH.
Sugovornici su izrazili nadu da će navedena pitanja biti u što skorije vrijeme riješena, te da će Međuparlamentarna skupina prijateljstva PSBiH u narednom razdoblju posjetiti Izrael.

Na kraju razgovora, veleposlanik Izraela je rekao kako će gospodin Jakob Finci biti predložen za počasnog konzula Izraela u našoj zemlji, što ima za cilj poboljšanje bilateranih odnosa dvije zemlje. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću