MENI
3.4.2012

Interresorna radna grupa za izmjene i dopune Izbornog zakona, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH načelno dogovorila izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih stranaka


Drugog dana radnog sastanka Interresorne radne grupe za izmjene i dopune Izbornog zakona, Zakona o finansiranju političkih stranaka i Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, načelno su dogovorene određene izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih stranaka. Odlučeno je da Sekretarijat Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, do naredne sjednice Interresorne radne grupe, u pismenoj formi dostavi dogovorene izmjene i dopune Zakona, kako bi se članovi o njima očitovali i uputili ih u parlamentarnu proceduru.

Također, članovi su danas razmijenili mišljenja i u vezi izmjena i dopuna Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti u BiH, s ciljem postizanja dogovora oko izmjena i dopuna pojedinih članaka Zakona.
Na radnom sastanku je izvršena i prezentacija Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i Agencije EUROMarketnig u vezi mogućnosti uvođenja elektronskog glasanja na izborima u Bosni i Hercegovini. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću