MENI
29.9.2015.

Održana 13. sjednica Povjerenstva za promet i veze


Na 13. sjednici Povjerenstva za promet i veze Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrana je realizacija zaključaka na ranijim sjednicama Povjerenstva u svezi sa funkcioniranjem BHANSA-e, kao i u svezi sa realizacijom procesa digitalizacije u Bosni i Hercegovini.

Nakon što su saslušali izlaganje ministra prometa i veza u Vijeću ministara BiH, članovi Povjerenstva primili su k znanju činjenicu da je Vijeće ministara BiH imenovao članove Vijeća BHANSA-e i da će, nakon što se imenuju članovi Uprave BHANSA-e, biti sačinjen akcioni plan preuzimanja i uspostavljanja kontrole zračnog prometa BiH, s jasno utvrđenim nositeljima aktivnosti i rokovima.

Razmatrajući realizaciju zaključaka u svezi sa procesom digitalizacije, članovi Povjerenstva od resornog ministarstva zatražili su pismenu informaciju o tijeku tog procesa. Ta informacija bit će proslijeđena Kolegiju Zastupničkog doma, koji će odlučiti o njenom uvrštavanju u daljnju parlamentarnu proceduru.

U svezi sa zaključkom, kojeg je Povjerenstvo usvojilo na 10. sjednici, a koji se odnosi na ispunjavanje obveza Bosne i Hercegovine prema Energetskoj zajednici, Povjerenstvo je od Vijeća ministara BiH ponovo zatražilo da se dostavi informacija o ispunjavanju pomenutih obveza. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću