MENI
29.9.2015

Održana 13. sjednica Komisije za saobraćaj i komunikacije


Na 13. sjednici Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrana je realizacija zaključaka na ranijim sjednicama Komisije u vezi sa funkcioniranjem BHANSA-e, kao i u vezi sa realizacijom procesa digitalizacije u Bosni i Hercegovini.

Nakon što su saslušali izlaganje ministra saobraćaja i komunikacija u Vijeću ministara BiH, članovi Komisije primili su k znanju činjenicu da je Vijeće ministara BiH imenovao članove Vijeća BHANSA-e i da će, nakon što se imenuju članovi Uprave BHANSA-e, biti sačinjen akcioni plan preuzimanja i uspostavljanja kontrole zračnog saobraćaja BiH, s jasno utvrđenim nosiocima aktivnosti i rokovima.

Razmatrajući realizaciju zaključaka u vezi sa procesom digitalizacije, članovi Komisije od resornog ministarstva zatražili su pismenu informaciju o toku tog procesa. Ta informacija bit će proslijeđena Kolegiju Predstavničkog doma, koji će odlučiti o njenom uvrštavanju u dalju parlamentarnu proceduru.

U vezi sa zaključkom, kojeg je Komisija usvojila na 10. sjednici, a koji se odnosi na ispunjavanje obaveza Bosne i Hercegovine prema Energetskoj zajednici, Komisija je od Vijeća ministara BiH ponovo zatražila da se dostavi informacija o ispunjavanju pomenutih obaveza. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću