MENI
29.9.2015

Održana 7. sjednica Zajedničke komisije za evropske integracije


Na 7. sjednici Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine primljena je k znanju Informacija o pripremama za održavanje 1. sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta, koji će biti održan 5. i 6. novembra ove godine u Sarajevu.

U vezi s ovim sastankom zaključeno je da svi članovi Komisije, koji su ujedno i članovi delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje, u roku od deset dana dostave prijedloge eventualnih izmjena sadržaja Poslovnika o radu Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i dnevnog reda predloženog za taj sastanak.

Usvojen je i zaključak da će se konsultativni sastanak članova delegacije Parlamentarne skupštine BiH, u funkciji pripreme za sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje, održati 14. oktobra ove godine.

Također je primljena k znanju Informacija o pripremama za održavanje 11. konferencije parlamentarnih komisija za evropske integracije zemalja obuhvaćenih procesom stabilizacije i pridruživanja Jugoistočne Evrope (COSAP). Komisija je predložila kolegijima oba doma da na ovoj konferenciji, koja će biti održana od 22. do 24. oktobra ove godine u Tirani, delegaciju čine članovi Komisije Aleksandra Pandurević, Zdenka Džambas i Fehim Škaljić.

Primljena je k znanju i Informacija o pripremama za održavanje sastanka Parlamentarnog foruma za evropske integracije, kojeg čine članovi komisija/odbora za evropske integracije parlamenata na svim nivoima vlasti u BiH. Predloženi termini za ovaj sastanak su 26. ili 30. oktobar ove godine.

Za narednu sjednicu Komisije, zbog opravdanog odsustva predlagača, odgođeno je izjašnjavanje o poslaničkoj inicijativi Senada Šepića od 27. augusta ove godine koja glasi: „Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH obavezuje Kolegij da u pripremi i utvrđivanju dnevnog reda, a najduže u roku svakih 60 dana, utvrdi obaveznu tačku dnevnog reda s nazivom: Izvještaj o realizaciji obaveza BiH na evropskom putu i stepen ispunjavanja obaveza BiH iz Akcionog plana za realizaciju reformske agende za BiH za period 2015. – 2018. godina.“(kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću