MENI
1.10.2015

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u posjeti glavnom sjedištu Službe za poslove sa strancima


Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH, predvođeni predsjedavajućim Zajedničke komisije Sifetom Podžićem, boravili su danas u Sarajevu u radnoj posjeti glavnom sjedištu Službe za poslove sa strancima.

Zamjenik direktora Službe za poslove sa strancima Izet Nizam sa saradnicima informirao je članove Zajedničke komisije o aktuelnom stanju u Službi. Posebno se razgovaralo o aktuelnoj migrantskoj krizi, kapacitetima Službe i spremnosti njenih struktura da odgovore izazovima koje je migrantska kriza prouzrokovala u regionu i šire.

U razgovoru sa čelnim ljudima Službe za poslove sa strancima članovi Zajedničke komisije bili su u prilici da se uvjere u ozbiljan pristup Službe i drugih nadležnih institucija BiH problemima koje proizvodi migrantska kriza. S tim u vezi, razgovarano je o sigurnosnim i humanitarnom aspektu krize, s kojom bi se naša država eventualno mogla suočiti.
Od čelnih ljudi Službe za poslove sa strancima članovi Zajedničke komisije dobili su uvjeravanja da se vrlo ozbiljno prati svaki detalj u vezi sa migrantskom krizom, te da svi subjekti u sektoru sigurnosti međusobno sarađuju s ciljem iznalaženja adekvatnih rješenja.

U delegaciji Zajedničke komisije, pored predsjedavajućeg Podžića, bili su i članovi Zajedničke komisije Bariša Čolak, Hanka Vajzović, Mario Karamatić i Hazim Rančić. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću