MENI
8.6.2012

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma dr. Denis Bećirović razgovarao sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD u BiH


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović susreo se danas sa šefom Političkog odjela Ambasade SAD u BiH Tamirom G. Waserom.

Tom prilikom, gospodin Waser pokazao je posebno interesovanje za aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini kao i procjene njenog daljeg razvoja, naročito u svijetlu rada Parlamentarne skupštine BiH i implementacije nedavno donesenih reformskih zakona o izborima, državnoj pomoći te političkog dogovora o raspolaganju vojnom imovinom što je ključni preduslov za približavanje naše zemlje članstvu u NATO.

Zahvaljujući svom gostu na američkom ohrabrivanju demokratskih procesa u BiH, dr. Bećirović je istakao da se treba nadati da će odgovorni političari doprinijeti što skorijem ulasku naše zemlje u NATO što predstavlja preduvjet za dodatnu stabilnost i BiH i cijelog regiona. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću