MENI
12.6.2012

Član delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Centralnoevropske inicijative, Zvonko Jurišić razgovarao sa ambasadorom Ukrajine za BiH


Član delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Centralnoevropske inicijative (PS CEI), Zvonko Jurišić susreo se danas sa ambasadorom Ukrajine za BiH sa sjedištem u Zagrebu, Oleksandrom Levčenkom.

Ambasador Levčenko je tokom susreta rekao kako je Ukrajina, koja ove godine predsjedava Centralnoevropskom inicijativom, vrlo aktivna u ovoj organizaciji. Naglasio je da naše dvije zemlje imaju značajan potencijal za razvoj saradnje, napominjući da u Ukrajini postoji interes da se odnosi i dalje unapređuju na ekonomskom, političkom i kulturnom planu.
„Bilateralni odnosi se posebno mogu unaprijediti u oblasti poljoprivrede, turizma, energetici i razmjeni investicija“, rekao je Levčenko.

Član delegacije PSBiH u PS CEI, Zvonko Jurišić je naglasio kako je optimista da će političari u Bosni i Hercegovini puno više raditi u interesu cijele zemlje i njenih građana.
„Želja nam je da imamo dobre odnose sa zemljama regiona i da unapređujemo saradnju i sa drugim državama, kao što je Ukrajina“, rekao je Jurišić. Budući da je Ukrajina turizam postavila kao jedan od prioriteta u vrijeme svog predsjedavanja Centralnoevropskom inicijativom, Jurišić je istakao da BiH ima značajne turističke potencijale koji nisu potpuno iskorišteni. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću