MENI
15.6.2012.

Članovi Nezavisnog povjerenstva u obilasku Kaznenopopravnog zavoda Zenica


Članovi Nezavisnog povjerenstva za praćenje uvjeta boravka u zavodima, postupanje i poštivanje ljudskih prava osoba nad kojima se izvršavaju kaznene sankcije i druge mjere koje je izrekao u kaznenom postupku Sud Bosne i Hercegovine, strani sudovi za djela predviđena kaznenim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čiji je potpisnik BiH ili drugi sud sukladno zakonu BiH, danas su započeli obilazak Kaznenopopravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica.

Povjerenstvo kojeg čine predsjedatelj Mile Lasić, zamjenici Semiha Borovac i Predrag Crnogorac, te članovi Milana Škipina i Damir Čačković, će tijekom posjeta obići prostorije u kojima borave zatvorenici i pritvorenici, kantine, prostorije za rekreaciju, dnevni boravak i ostale prostore. Kako je rečeno, posebna pažnja biti će usmjerena na vrstu i kvalitet hrane koja se sprema za zatvorene i pritvorene osobe.

Predstavnici Nezavisnog povjerenstva će obaviti i razgovore sa osobama koje je osudio Sud Bosne i Hercegovine, a na osnovu zatečenog stanja će biti napravljeno izvješće sa eventualnim preporukama za poboljšanje uvjeta boravka osuđenih i pritvorenih osoba u KPZ Zenica. Obilazak Kaznenopopravnog zavoda biti će nastavljen i sutra. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću