MENI
19.6.2012.

Održana sjednica Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma


Na danas održanoj 24. sjednici Ustavnopravnog povjerenstva Zastupničkog doma PSBiH sa dnevnog reda su skinute točke vezane za Prijedlog prečišćenog teksta Kaznenog zakona BiH i Prijedlog prečišćenog teksta Zakona o kaznenom postupku BiH, čiji je predlagatelj Ministarstvo pravde BiH. Ovi zakonski prijedlozi će biti razmatrani nakon konzultacija sa Ustavnopravnim povjeernstvom Doma naroda PSBiH.

Razmatran je Zahtjev Ustavnog suda BiH za dodatnim izjašnjenjem o Zahtjevu za ocjenu ustavnosti članka 7, stav (e), Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je podnositelj predsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH, dr. Milorad Živković. Povjerenstvo je zaključilo da se u dodatnom izjašnjenju navede kako nije podržan zahtjev apelanta, pri čemu članovi povjerenstva koji su glasovali protiv smatraju da osporavana odredba nije protivna Ustavu BiH i da ostaju na pozicijama zakona, dok članovi povjerenstva koji podržavaju zahtjev za ocjenu ustavnosti smatraju da je došlo do povrede Ustava BiH, na način kako je obrazloženo u apelaciji.

Usvojeno je Izvješće o stručnom savjetovanju „Poslovnici obaju domova Parlamentarne skupštine BiH - Šta mijenjati?“ i obavljen dogovor u svezi poziva Ustavnopravnog, pravosudne i proceduralne povjerenstva Mađarskog parlamenta za posjet Mađarskoj. (kraj)

PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću