MENI
26.6.2024

Poslanici u Predstavničkom domu Čedomir Stojanović i Ljubica Miljanović učestvovat će u radu 31. Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja

Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Čedomir Stojanović i Ljubica Miljanović učestvovat će u radu 31. Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koja će se od 27. juna do 1. jula održati u Palermu (Sicilija, Republika Italija).

Kako su organizatori najavili, tema ovogodišnje Generalne skupštine Interparlamentarne skupštine pravoslavlja bit će „Evaluacija zaključaka Međunarodne političke konferencije o hrišćanskim vrijednostima – Interparlamentarna skupština pravoslavlja pred novim dešavanjima“.

Međunarodna politička konferencija, koja je održana u maju ove godine u Solunu, obuhvatila je neke od najzanimljivijih tema i izazova s kojima se pravoslavlje i hrišćanstvo uopšte suočavaju u ovom vremenu. Bilo je riječi o državnim/nacionalnim interesima i hrišćanskim vrijednostima, o promociji hrišćanskih vrijednosti u društvu i privredi, o hrišćanskim vrijednostima i zakonodavnoj djelatnosti, posebno u oblasti obrazovanja, kao i o hrišćanskim vrijednostima u svakodnevnom političkom životu i u međunarodnoj politici. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću