MENI
25.6.2024

Poslanici Predstavničkog doma PSBiH Ermina Salkičević – Dizdarević, Jasmin Emrić i Šemsudin Mehmedović učestvovat će na konferenciji o prednostima Berlinskog procesa

Poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH Ermina Salkičević – Dizdarević i poslanici u Predstavničkom domu PSBiH Jasmin Emrić i Šemsudin Mehmedović učestvovat će na parlamentarnoj konferenciji pod nazivom „Prednosti Berlinskog procesa: poseban fokus na zajedničkom regionalnom tržištu”, koja će se održati 26. juna u Petrovcu (Crna Gora).

Konferencija, koju zajednički organizuju Institut za demokratiju “Societas Civilis”, Mreža progresivnih inicijativa i Institut Alternativa, okupit će poslanike i parlamentarno osoblje šest zemalja regiona Zapadnog Balkana, zvanične predstavnike zemalja Zapadnog Balkana za Berlinski proces, partnerske i think tank organizacije koje rade na Berlinskom procesu i druge relevantne učesnike iz regiona Zapadnog Balkana i iz Evropske unije koji rade na temi Berlinskog procesa.

Tokom konferencije, koja je dio regionalnog projekta „Parlamentarna diplomatija: regionalna saradnja kroz unapređeni parlamentarni dijalog”, finansiranog od Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke, učesnici će imati priliku da, u okviru dvije panel – diskusije, razmotre trenutnu situaciju u vezi sa Berlinskim procesom u zemljama Zapadnog Balkana, kao i da diskutuju o zajedničkom regionalnom tržištu u svjetlu realizacije Akcionog plana 2.0 i uloge parlamenata zemalja Zapadnog Balkana. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću