MENI
20.6.2024

Predsjedavajući Doma naroda dr. Dragan Čović u Parlamentarnoj skupštini BiH održao tradicionalno "Druženje s novinarima"

"Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Dragan Čović priredio je danas u zgradi PSBiH tradicionalno druženje s predstavnicima medija u Bosni i Hercegovini pod nazivom "Druženje s novinarima".

Dr. Čović, koji je u nedjelju, 16. juna, u okviru redovne rotacije, preuzeo osmomjesečno predsjedavanje Domom naroda PSBiH, govorio je na današnjem događaju o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i dosadašnjem i planiranom radu Doma naroda. Posebno je istakao važnost ponove uspostave nesmetanog funkcionisanja Doma nakon višemjesečne blokade u radu. Također, dr. Čović je govorio o prioritetnim pitanjima predsjedavanja, koja uključuju stabilan politički dijalog, opći napredak i integracijski put BiH. 

Dr. Čović je ovom prilikom odgovarao i na brojne upite predstavnika medija koji su se odazvali pozivu za tradicionalno druženje. Najavio je da će se takva druženja redovno održavati tokom njegova predsjedavanja kako bi se osiguralo transparentno informisanje javnosti i konstruktivna saradnja s medijima." (saopćenje iz Kabineta predsjedavajućeg Doma naroda dr. Dragana Čovića)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću