MENI
20.6.2024

Održana 19. sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

Na 19. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) utvrđena je usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, te prihvaćeni principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o administrativnim taksama Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara Bosne i Hercegovine.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, niti je prihvatila principe Prijedloga amandmana II. na Ustav Bosne i Hercegovine, čiji su predlagači poslanici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Utvrđena je usklađenost sa Ustavom BiH i pravnim sistemom BiH, te prihvaćeni principi Prijedloga dopune Poslovnika Predstavničkog doma PSBiH, čiji je predlagač poslanica Ermina Salkićević -  Dizdarević.

Nije prihvaćen Godišnji izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma imenovala je zamjenika predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Milana Petkovića u Radnu grupi za izradu IV. periodičnog izvještaja o provođenju Pakta o građanskim i političkim pravima. (kraj)


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću