MENI
31.5.2024

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović razgovarao sa zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba OSBiH

Parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović održao je danas radni sastanak sa zamjenikom načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH (OSBiH) general – majorom Mirsadom Ahmićem.

General Ahmić upoznao je parlamentarnog vojnog povjerenika BiH o aktivnostima Zajedničkog štaba OSBiH, među kojima je izdvojio pokretanje niza aktivnosti s ciljem afirmacije vojničkog poziva i prijema u profesionalnu vojnu službu, upravljanja karijerom i poboljšanja statusnih pitanja profesionalnih vojnih lica, kao i aktivnosti u pravcu efikasnije realizacije snabdijevanja komandi i jedinica neophodnim materijalnim sredstavima. General Ahmić govorio je i o saradnji sa EUFOR-om i organizaciji zajedničkih vojnih vježbi i drugih planiranih aktivnosti, te o posjetama organizacionim jedinicama i sastancima na lokacijama Oružanih snaga BiH.

Povjerenik Šiljegović upoznao je generala Ahmića s aktivnostima Ureda parlamentarnog vojnog povjernika BiH. Dogovorene su zajedničke aktivnosti i posjete komandama i jedinicama OSBiH, kao što je posjeta Centru za osnovnu obuku OSBiH kako bi se izvršio uvid u uvjete za prihvat 31. klase polaznika za prijem u kategoriju vojnika. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću