MENI
16.5.2024.

Предсједавајући Представничког дома ПСБиХ Небојша Радмановић обратио се учесницима 18. пленарне сједнице ПАМ-а

Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Небојша Радмановић учествује на 18. пленарној сједници Парламентарне скупштине Медитерана (ПАМ), која се одржава у Браги (Република Португал).

У свом обраћању учесницима овог међународног догађаја, Радмановић је истакао значај наставка и убрзања процеса евроинтеграција земаља Западног Балкана. У контексту савремених политичких и безбједносних прилика у Европи и свијету, од велике је важности чињеница да постоји усаглашен став свих балканских држава по питању европског пута и заједничке будућности, рекао је Радмановић и подвукао да би се пуноправним чланством у Европској унији створиле претпоставке за трајну стабилност, сигурност и додатно унапређење регионалне сарадње држава Западног Балкана под окриљем шире европске заједнице.

Према ријечима Радмановића, Босна и Херцеговина је одлучна и истрајна на путу ка Европској унији, о чему свједоче резултати који су постигнути током посљедње двије године. Такође, изразио је наду да ће Босна и Херцеговина имати снажнију подршку релевантних политичких фактора у самој Европској унији како би што прије постала пуноправна чланица.

На крају свог излагања, Радмановић је истакао важност успостављања мира у свијету, те изразио искрену наду да ће у скоријој будућности доћи до деескалације свих ратних сукоба и повратка дијалогу, једином исправном начину рјешавања међусобних несугласица. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу