MENI
15.5.2024.

Представници Синдикалне организације ПСБиХ разговарали са парламентарним војним повјереником БиХ

Представници Синдикалне организације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (СО ПСБиХ) одржали су данас састанак са парламентарним војним повјереником БиХ Бошком Шиљеговићем.

Током отвореног разговора, саговорници су размијенили информације о тренутним и планираним активностима из свог дјелокруга рада, те размијенили мишљења о могућим иницијативама које би допријенијеле побољшању свеукупног положаја запослених у државним институцијама и афирмацији и јачању њихових права.

Наглашавајући чињеницу да је позиција парламентарног војног повјереника БиХ успостављена с циљем јачања владавине права, заштите људских права и слобода војних лица и кадета у Оружаним снагама БиХ и Министарству одбране БиХ, повјереник Шиљеговић је казао како подржава активности СО ПСБиХ, те истакао да разумије изазове са којима се и радници и синдикати, као њихови легитимни представници, суочавају у свом раду и борби за остварење својих права и циљева.

Заједнички је оцијењено да СО ПСБиХ, уз озбиљан и проактиван ангажман, сталне разговоре са чланством и интензивну и конструктивну сарадњу са послодавцем, може представљати значајан коректив у отклањању недостатака и евентуалних негативних појава у домену радно-правног статуса запослених у институцијама. (крај)


ПРЕС
КОНТАКТ
Сектор за односе с јавношћу