MENI
15.5.2024

Predstavnici Sindikalne organizacije PSBiH razgovarali sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH

Predstavnici Sindikalne organizacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (SO PSBiH) održali su danas sastanak sa parlamentarnim vojnim povjerenikom BiH Boškom Šiljegovićem.

Tokom otvorenog razgovora, sagovornici su razmijenili informacije o trenutnim i planiranim aktivnostima iz svog djelokruga rada, te razmijenili mišljenja o mogućim inicijativama koje bi doprijenijele poboljšanju sveukupnog položaja zaposlenih u državnim institucijama i afirmaciji i jačanju njihovih prava.

Naglašavajući činjenicu da je pozicija parlamentarnog vojnog povjerenika BiH uspostavljena s ciljem jačanja vladavine prava, zaštite ljudskih prava i sloboda vojnih lica i kadeta u Oružanim snagama BiH i Ministarstvu odbrane BiH, povjerenik Šiljegović je kazao kako podržava aktivnosti SO PSBiH, te istaknuo da razumije izazove sa kojima se i radnici i sindikati, kao njihovi legitimni predstavnici, suočavaju u svom radu i borbi za ostvarenje svojih prava i ciljeva.

Zajednički je ocijenjeno da SO PSBiH, uz ozbiljan i proaktivan angažman, stalne razgovore sa članstvom i intenzivnu i konstruktivnu saradnju sa poslodavcem, može predstavljati značajan korektiv u otklanjanju nedostataka i eventualnih negativnih pojava u domenu radno-pravnog statusa zaposlenih u institucijama. (kraj) 


PRESS
KONTAKT
Sektor za odnose sa javnošću